بهترین سایتهای فریلنسری برای گرافیستها: از کجا شروع کنیم؟
سلام دوستان! محمدرضا ذاکری هستم و امروز میخوام در مورد یکی از موضوعات جذاب برای هر گرافیست فریلنسر باهاتون صحبت کنم: بهترین سایتهای فریلنسری برای گرافیستها. اگر شما هم تازه کارتون رو به عنوان یه گرافیست فریلنسر شروع کردید یا حتی اگر چند سالی تجربه دارید، احتمالا به فکر افتادید که یه پروفایل توی سایتهای فریلنسری بسازید. انتخاب یه سایت مناسب میتونه اولین قدم به سمت درآمد دلاری و کسبوکار آنلاین باشه.
هدف این مقاله اینه که به شما کمک کنیم از بین بهترین سایتهای فریلنسری برای گرافیستها، اونهایی رو که بیشتر با نیازها و هدفهای شما همخوانی دارن، پیدا کنید. میخوایم با معرفی بهترین پلتفرمهای موجود در حوزه طراحی گرافیک، راه شما رو برای شروع سریعتر و بهتر هموار کنیم.
پس اگه دوست دارید به عنوان یه فریلنسر گرافیست موفق باشید و به درآمد دلاری برسید، پیشنهاد میکنم این مقاله رو تا انتها بخونید. توی این مسیر با هم هستیم و تمام تلاشمون اینه که بتونید به بهترین نتایج برسید.
حتما بخوانید: بهترین سایت های فریلنسری خارجی برای ایرانیان 2024مزایا و معایب سایتهای فریلنسری برای گرافیستها
یکی از راههای خوب برای پیدا کردن کار جدید بهعنوان گرافیست فریلنسر، استفاده از سایتهای فریلنسری است. چه طراح محصول باشید، چه طراح وب، چه لوگو یا هر چیز دیگهای، این سایتهای فریلنسری برای گرافیستها به شما این امکان رو میدن که بهسرعت با مشتریهای جدید آشنا بشید و پروژههای تازه بگیرید. اما سوال اینه که آیا این پلتفرمها برای شما بهترین گزینه هستن یا نه؟
بیاید با هم نگاهی بندازیم به مزایا و معایب سایتهای فریلنسری برای گرافیستها تا بتونیم تصمیم بهتری بگیریم.
مزایای سایتهای فریلنسری برای گرافیستها
🟢 دسترسی مستقیم به مشتریهای زیاد: یکی از بزرگترین مزایای این سایتهای فریلنسری برای گرافیستها اینه که به شما دسترسی مستقیم به تعداد زیادی مشتری احتمالی میدن. بهجای اینکه خودتون دنبال کار بگردید، این پلتفرمها فضایی رو فراهم میکنن که مشتریها دنبال شما بیان.
🟢 ساخت سریع و ساده پروفایل: نیازی نیست که وقت زیادی رو برای ساختن یک سایت شخصی یا پرتفولیو بذارید. اکثر سایتهای فریلنسری به شما امکان میدن که بهسادگی پروفایل خودتون رو با نمونه کارها، اطلاعات شخصی، قیمتگذاری، و نظرات مشتریها بسازید. این باعث میشه خیلی سریع وارد بازار کار بشید.
🟢 مدیریت پرداختها: یکی از بهترین مزایای این پلتفرمها اینه که بخش پرداخت رو هم خودشون مدیریت میکنن. یعنی دیگه نیازی نیست نگران این باشید که یه مشتری پولتون رو نده یا بهدنبال روشهای پردازش پرداخت باشید. همه چیز از طریق سایت بهصورت امن انجام میشه.
حتما بخوانید: ادیت و ساخت عکس با هوش مصنوعی: برترین ابزارهای هوش مصنوعی برای فریلنسرها (قسمت ۳)معایب سایتهای فریلنسری برای گرافیستها
🟠 رقابت شدید: هرچقدر این سایتهای فریلنسری برای گرافیستها محبوبتر باشن، رقابت در اونها هم شدیدتره. سایتهای فریلنسری گرافیک پر از فریلنسرهای مختلفی هست که دنبال کارن. این یعنی اگر تازه وارد این فضا شدید، شاید زمان و تلاش زیادی نیاز باشه تا بتونید خودتون رو به مشتریها نشون بدید.
🟠 سختی در افزایش قیمتها: با توجه به رقابت بالا، معمولا بالا بردن نرخ دستمزد کار سادهای نیست. خیلی از گرافیستهای فریلنسر مجبور میشن با قیمتهای پایین شروع کنن تا بتونن پروژه بگیرن. این موضوع میتونه در بلندمدت شما رو از درآمد دلخواهتون دور نگه داره.
🟠 هزینهها و کارمزدها: خیلی از این سایتها کارمزدهای سنگینی میگیرن که میتونه تا ۲۰ درصد از هر پروژه باشه. بهعلاوه، ممکنه برای استفاده از برخی امکانات مثل پیشنهاد دادن برای پروژهها، هزینههای اضافی هم پرداخت کنید. این کارمزدها میتونن درصد زیادی از درآمد شما رو کاهش بدن.
🟠 محدودیتهای ارتباطی: خیلی از سایتهای فریلنسری شما رو از بردن رابطه کاری به بیرون از پلتفرم منع میکنن. این یعنی نمیتونید مشتری رو مستقیم برای پروژههای بعدی خارج از سایتهای فریلنسری برای گرافیستها پیدا کنید و همیشه باید به قوانین و هزینههای سایت پایبند بمونید.
حتما بخوانید: ادیت و ساخت ویدیو با هوش مصنوعی: برترین ابزارهای هوش مصنوعی برای فریلنسرها (قسمت ۱)درآمد دلاری را از کجا شروع کنیم؟
وقتی تازه میخوای بهعنوان گرافیست فریلنسر شروع کنی، شاید همه چیز یه کم گیجکننده به نظر برسه. بهخصوص اگه قبلاً توی یه شرکت بزرگ کار میکردی و حالا تصمیم گرفتی وارد دنیای فریلنسری بشی. سوالات زیادی ممکنه ذهنت رو درگیر کنه؛ از چطور پیدا کردن اولین مشتری تا مدیریت پروژهها و پرداختها. اما نگران نباش، راهش اینه که قدم به قدم پیش بری و تمرکزت رو روی این چند مرحله اول بذاری تا کسبوکارت کمکم راه بیفته.
✅۱. ساختن نمونه کار
اولین قدم اینه که یه نمونه کار خوب داشته باشی. اگه قبلاً کارهای گرافیکی انجام دادی، میتونی پروژههات رو به پروفایل لینکدین اضافه کنی یا تو یکی از سایتهای فریلنسری برای گرافیستها که پایینتر معرفی میکنم، یه پروفایل بسازی. اگه کار آمادهای نداری، میتونی چند تا پروژه خلاقانه برای خودت طراحی کنی و ازشون بهعنوان نمونه کار استفاده کنی.
✅۲. بهروز کردن پروفایل لینکدین
اگه هنوز لینکدین رو جدی نگرفتی، وقتشه این کارو کنی! توی پروفایلت همهی مهارتها، تجربیات مرتبط، توصیهنامهها و هر چیزی که فکر میکنی به کارت میاد رو اضافه کن. حتماً اطلاعات مربوط به نوع پروژههایی که دنبالشی و چطور مشتریها میتونن باهات تماس بگیرن رو هم ذکر کن. فراموش نکن که لینک نمونه کارهات رو هم بذاری.
حتما بخوانید: ۱۰ گام تا درآمد دلاری از لینکدین: راهنمای کامل برای فریلنسرها✅۳. شروع جستجوی پروژهها
حالا که نمونه کارت رو آماده کردی و پروفایل لینکدینت بهروز شده، وقتشه دنبال پروژه بگردی. یکی از راههای خوب اینه که از سایتهای فریلنسری برای گرافیستها استفاده کنی که در ادامه بهت معرفی میکنم. بد نیست به دوستان و آشنایانت هم خبر بدی که کار فریلنسری رو شروع کردی و آمادگی پذیرش پروژههای جدید رو داری.
حتما بخوانید: فریلنسری دلاری در تلگرام: معرفی گروههای ایرانیان مقیم آمریکا، کانادا و اروپامعرفی بهترین سایتهای فریلنسری برای گرافیستها
حالا که با اصول اولیه شروع فریلنسری آشنا شدیم، بریم سراغ معرفی بهترین سایتهای فریلنسری برای گرافیستها
PeoplePerHour
این سایت بهخاطر داشتن امکانات خوب و دسترسی به پروژههای متنوع، یکی از انتخابهای عالی برای هر گرافیست فریلنسر به حساب میاد.
PeoplePerHour یکی از پلتفرمهای معتبر فریلنسریه که تعداد زیادی پروژه گرافیکی روی اون پیدا میشه. این سایت بیش از ۳۶۰۰۰ گرافیست از سراسر دنیا داره و به تو این امکان رو میده که از بین هزاران پروژه، کارهایی که به مهارتت میخوره رو پیدا کنی. جالبه بدونی که این پلتفرم از یه سیستم هوش مصنوعی برای تطابق پروژهها با مهارتهای تو استفاده میکنه، یعنی پروژههایی که بهتر بهت میخوره رو بهت پیشنهاد میده.
🔹نحوه پیدا کردن پروژه در PeoplePerHour
اول از همه باید یه فرم درخواست پر کنی و منتظر تأیید بشی. شاید این مرحله به نظر وقتگیر بیاد، ولی همین که سایت فقط افراد تأییدشده رو میپذیره، باعث میشه کارفرماها اعتماد بیشتری داشته باشن و تو راحتتر بتونی پروژه بگیری. بعد از تأیید، میتونی پروفایلت رو بسازی، تجربههات رو به اشتراک بذاری، مهارتهات رو تعریف کنی و نمونهکارهای گذشتت رو به نمایش بذاری.
وقتی پروفایلت آماده شد، میتونی به دو شکل پروژه پیدا کنی:
- جستجوی دستی: خودت پروژهها رو بگردی و انتخاب کنی.
- استفاده از هوش مصنوعی: این سیستم پروژههایی که با مهارتهات مطابقت دارن رو بهت پیشنهاد میده.
🔹کارمزد و هزینه عضویت PeoplePerHour
پیشنهاد دادن برای پروژهها توی این سایت تا ۱۵ پیشنهاد در ماه رایگانه. اما اگه بخوای بیشتر از این تعداد پیشنهاد بدی، باید اعتبار بخری. درصد کارمزد برای هر پروژه بین ۳.۵٪ تا ۲۰٪ متغیره و بستگی به مبلغ کلی قرارداد داره. این یعنی هرچی با یه مشتری بیشتر کار کنی، درصد کارمزد کمتری پرداخت میکنی.
بیشتر کسایی که از PeoplePerHour استفاده میکنن، از امکانات و امنیت پلتفرم راضی هستن. از راحتی استفاده و سرعت پرداختها تعریف میکنن و میگن که بهخاطر داشتن تنوع پروژهها، همیشه کار مناسبی برای انجام پیدا میکنن.
⭐ چطور شروع کنیم؟
فرم درخواست رو پر کن: اول باید فرم ثبتنام رو پر کنی و منتظر تأیید باشی.
پروفایلت رو تکمیل کن: بعد از تأیید، اطلاعات حرفهای، مهارتها و نمونهکارهات رو توی پروفایلت وارد کن.
وضعیت دسترسیات رو مشخص کن: بگو که چه زمانی برای کار در دسترس هستی.
شروع به جستجوی پروژهها کن: یا خودت پروژهها رو جستجو کن یا از هوش مصنوعی سایت استفاده کن تا برات پروژههای مناسب پیدا کنه.
Freelancer.com
Freelancer.com یک پلتفرم فریلنسینگ بزرگ و معروفه که به طراحان گرافیک و افراد پروژهمحور این امکان رو میده تا به سادگی پروژههای طراحی گرافیک رو پیدا کنن. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این سایت، قابلیت «بیدینگ» هست؛ یعنی میتونید روی پروژهها پیشنهاد قیمت بدید و با کارفرما وارد مذاکره بشید.
برای گرافیستهای تازهکار که شاید نمونه کارهای زیادی نداشته باشن، Freelancer.com فرصت خوبی برای شروعه. نیازی به اپلای کردن یا تایید شدن اولیه هم نداره؛ یعنی خیلی سریع میتونید ثبتنام کنید و کارتون رو شروع کنید. اما اگر تجربه کسب کردید، میتونید به عنوان “Preferred Freelancer” درخواست بدید که اعتبارتون رو نزد مشتریها بالاتر میبره.
🔹چطور در Freelancer.com پروژه پیدا کنیم؟
اول از همه، باید پروفایلتون رو تکمیل کنید. پروفایل شما به نوعی پورتفولیوی آنلاین شماست. توش مهارتهاتون، نمونه کارها و هر چیزی که به کارفرما کمک میکنه تا شما رو بهتر بشناسه رو وارد کنید. بعدش با استفاده از سیستم جستجوی سایت، پروژههای مختلف رو بررسی کنید. مثلاً میتونید فیلترهای خاصی مثل قیمت یا نوع پروژه رو تنظیم کنید تا دقیقاً اون پروژههایی که بهشون علاقه دارید رو پیدا کنید.
یه نکته دیگه هم که تو Freelancer.com خیلی مهمه، بیدینگ یا همون پیشنهاد قیمت دادنه. اینجوری شما به کارفرما نشون میدید که پروژه رو متوجه شدید و میتونید دقیقاً طبق خواستههای اون کار رو انجام بدید.
حتما بخوانید: دال ای برای فریلنسرها: برترین ابزارهای هوش صنوعی برای فریلنسرها (قسمت ۷)🔹کارمزد و هزینه عضویت Freelancer.com
خبر خوب اینه که تو این پلتفرم، استفاده از پلن رایگان هم امکانپذیره. توی این پلن، شما ماهانه میتونید تا ۱۵ پیشنهاد یا بید ارسال کنید. البته پلنهای پولی هم هستن که امکانات بیشتری مثل افزایش تعداد بیدها و قابلیت انتخاب به عنوان “Preferred Freelancer” رو در اختیارتون میذارن. قیمت این پلنها از ۴.۹۵ دلار شروع میشه و تا ۶۹.۹۵ دلار در ماه هم میرسه.
یه نکته مهم: اگر به عنوان “Service Provider” درخواست بدید، میتونید خدمات طراحی گرافیک رو به شکل بستههای از پیش تعریف شده ارائه بدید. البته این گزینه ۲۰ درصد کارمزد روی هر پروژه داره، ولی باعث میشه راحتتر پروژه بگیرید.
⭐ چطور شروع کنیم؟
ثبتنام و تکمیل پروفایل: اول از همه، ثبتنام کنید و اطلاعاتتون رو کامل وارد کنید. از جمله مهارتها، نمونه کارها و حتی عکس پروفایل.
پیدا کردن پروژهها: بعد از تکمیل پروفایل، شروع به جستجوی پروژهها کنید. پروژهها رو میتونید با استفاده از کلمات کلیدی خاص و فیلترهای موجود در سایت پیدا کنید.
پیشنهاد قیمت: برای پروژههایی که دوست دارید انجام بدید، بید بفرستید و توضیح بدید که چرا شما بهترین گزینه هستید.
Working Not Working
Working Not Working یکی از پلتفرمهای فریلنسری بسیار خاص و انحصاری برای متخصصان خلاق، از جمله گرافیستها و طراحان بصری، هست. چیزی که این سایت رو متمایز میکنه اینه که توسط خلاقان برای خلاقان ساخته شده و ۱۰۰ درصد رایگانه. اگر بتونید از فرآیند تأیید و ارزشیابی این سایت عبور کنید، فرصتهای شغلی جذاب و پردرآمدی از شرکتهای بزرگ به سمتتون روانه میشه.
🔹چطور در Working Not Working پروژه پیدا کنیم؟
بعد از عضویت در سایت، شما میتونید پروفایلتون رو کامل کنید و مهارتها و تجربیات خودتون رو توی صفحه اختصاصیتون بنویسید. از طریق این پروفایل میتونید نرخ دستمزد ساعتی یا روزانه خودتون رو تنظیم کنید و به شرکتها اعلام کنید که چه زمانی آماده کار هستید.
اگه میخواید احتمال گرفتن پروژهها رو بیشتر کنید، میتونید برای نشان تأیید (Vetted Badge) درخواست بدید. این نشان به شما کمک میکنه که در بازار کار فریلنسری، اعتبار بیشتری پیدا کنید و نظر کارفرماها رو جلب کنید.
حتما بخوانید: میدجرنی برای فریلنسرها: برترین ابزارهای هوش مصنوعی برای فریلنسرها (قسمت ۶)🔹هزینه و کارمزد عضویت در Working Not Working
یکی از بهترین ویژگیهای Working Not Working اینه که برای گرافیستها و خلاقان کاملاً رایگانه. هیچ هزینهای بابت عضویت یا دریافت پروژه از شما گرفته نمیشه. هزینهها فقط از سمت کارفرماها پرداخت میشن. این یعنی شما بدون نگرانی بابت هزینهها میتونید روی پروژهها تمرکز کنید و درآمد دلاری کسب کنید.
⭐ چطور شروع کنیم؟
برای شروع به کار در Working Not Working، مراحل زیر رو دنبال کنید:
ثبتنام: اول از همه باید توی سایت عضو بشید و پروفایلتون رو ایجاد کنید. اطلاعاتی مثل نمونهکارها، مهارتها و هر چیز خاصی که شما رو از بقیه متمایز میکنه رو اضافه کنید.
درخواست برای نشان تأیید: برای افزایش شانس گرفتن پروژههای بهتر، میتونید درخواست بدید تا پروفایلتون توسط تیم سایت بررسی و تأیید بشه. این فرآیند بین ۲ تا ۵ هفته زمان میبره.
بروز کردن دسترسی و زمان آزاد: حتماً پروفایلتون رو بروز نگه دارید و در دسترس بودن خودتون رو به کارفرماها اعلام کنید.
جستجوی پروژهها: بعد از اینکه پروفایلتون تکمیل شد، میتونید بهراحتی پروژههای مورد علاقه خودتون رو پیدا کنید. حتی امکان جستجو بر اساس نام شرکتها هم وجود داره که بهتون کمک میکنه با کلاینتهای ایدهآلتون کار کنید.
Toptal
Toptal یکی از پلتفرمهای فریلنسینگ معروفه که روی متخصصان حرفهای تمرکز داره. این سایت ادعا میکنه که فقط با ۳ درصد از بهترین فریلنسرها کار میکنه. این یعنی شما باید توی این پلتفرم با یه فرآیند سختگیرانه وارد بشید، اما اگه بتونید قبول بشید، پروژههای خوب و با درآمد بالا منتظر شماست.
🔹نحوه پیدا کردن پروژه در Toptal
بعد از اینکه تو Toptal پذیرفته شدید، میتونید از طریق سایت پروژههای مرتبط با طراحی گرافیک رو پیدا کنید. Toptal هم به صورت فعال شما رو به کلاینتهای بزرگ مثل Airbnb و Shopify معرفی میکنه. این یعنی شما دیگه نیازی نیست همیشه درگیر پیدا کردن پروژههای جدید باشید و میتونید روی طراحی تمرکز کنید.
حتما بخوانید: گرفتن مدرک بین المللی رایگان برای فریلنسر ایرانی: از ۷ دانشگاه برتر جهان🔹کارمزد و هزینه عضویت در Toptal
یکی از بهترین مزایای Toptal اینه که برای فریلنسرها کاملاً رایگانه. هیچ کارمزدی از شما گرفته نمیشه و هزینهای بابت عضویت پرداخت نمیکنید.
⭐ چطور شروع کنیم؟
اول باید از طریق سایت Toptal درخواست بدید و فرآیند پذیرش رو طی کنید. این فرآیند شامل بررسی پورتفولیو، آزمون آنلاین و انجام یه پروژه آزمایشی میشه. بعد از اینکه تأیید شدید، میتونید با تیم Toptal برای راهاندازی سیستم پرداخت و شروع همکاری با کلاینتها هماهنگ بشید.
Fiverr
Fiverr یه پلتفرم دیگه برای فریلنسرهای گرافیک هست که این روزها خیلی طرفدار پیدا کرده. Fiverr برای تازهکارها و حرفهایها به یه اندازه مناسبه و شما نیاز به فرآیند تأیید سختگیرانهای ندارید.
🔹نحوه پیدا کردن پروژه در Fiverr
در Fiverr شما میتونید خدمات خودتون رو به صورت «گیگ» ارائه بدید. یعنی به جای اینکه منتظر سفارش باشید، خودتون یه پکیج طراحی آماده کنید و قیمتگذاری کنید. این پلتفرم به شما امکان میده خدماتتون رو از ۵ دلار تا ۹۹۵ دلار بفروشید. سفارشات گرافیکی زیادی توی این پلتفرم هست و میتونید راحت پروژه بگیرید.
حتما بخوانید: فریلنسری دلاری با اقامت الکترونیک استونی🔹کارمزد و هزینه عضویت در Fiverr
Fiverr برای هر معامله ۲۰ درصد کارمزد دریافت میکنه. یعنی از هر پروژهای که انجام میدید، ۲۰ درصدش رو پلتفرم برای خودش برمیداره.
⭐ چطور شروع کنیم؟
برای شروع کار تو Fiverr، تنها کاری که باید بکنید اینه که یه حساب کاربری بسازید، گیگهای خودتون رو تنظیم کنید و منتظر درخواست مشتریها باشید. نیازی به تأیید یا مراحل خاصی نیست و به محض اینکه یه کلاینت پیدا بشه، میتونید همکاری رو شروع کنید.
Dribbble
وقتی حرف از سایتهای فریلنسری برای گرافیستها میشه، Dribbble یکی از اون گزینههای خوب و پرطرفداره. این پلتفرم، بیشتر شبیه به یه شبکه اجتماعی برای طراحهای گرافیکه که توش میتونید نمونه کارهاتون رو به اشتراک بذارید، از نظرات بقیه استفاده کنید و در نهایت پروژههای مختلف رو پیدا کنید.
🔹پیدا کردن پروژه در Dribbble
شما توی Dribbble خیلی راحت میتونید خودتون رو به کارفرماها معرفی کنید و پروژه بگیرید. یکی از ویژگیهای جذاب این پلتفرم اینه که مثل بقیه سایتهای فریلنسری برای گرافیستها نیازی نیست مراحل سختی مثل تایید شدن رو بگذرونید. تنها کاری که باید بکنید اینه که نمونه کارهاتون رو آپلود کنید، گزینه «Hire me» رو فعال کنید و منتظر بمونید تا کارفرماها سراغتون بیان. البته این قابلیتها بیشتر توی نسخه پولی پرو در دسترس هستند.
حتما بخوانید: آموزش ساخت حساب پی پال برای ایرانیها🔹هزینهها و کارمزدهای Dribbble
Dribbble یه نسخه رایگان هم داره، ولی برای استفاده از امکانات کاملترش، مثل فروش کارها و گذاشتن دکمه “Hire me”، باید نسخه پرو رو بخرید. قیمتهای این پلتفرم از ماهی ۵ تا ۱۵ دلار شروع میشه که نسبت به امکاناتی که ارائه میده، منطقی به نظر میرسه. مثلاً توی نسخه پولی شما میتونید به یه برد اختصاصی از پروژهها دسترسی داشته باشید و حتی محصولات دیجیتالیتون رو بفروشید.
⭐Dribbble یکی از بهترین سایتهای فریلنسری برای گرافیستهاست و اگه دنبال یه فضای حرفهای و جذاب برای نمایش کارهاتون و پیدا کردن پروژههای گرافیک و طراحی هستید، حتماً یه سر به این پلتفرم بزنید. به ویژه اگه هدفتون کسب درآمد دلاری و ورود به بازار فریلنسینگ بینالمللی باشه، Dribbble میتونه یه فرصت طلایی برای شما باشه.
99Designs
99Designs یکی از محبوبترین پلتفرمهای فریلنسری است که مخصوص گرافیستها و طراحان بصری طراحی شده. این سایت که حالا زیرمجموعه Vistaprint است، به شما این امکان رو میده که از دو روش مختلف پروژه پیدا کنید: یا از طریق مسابقات طراحی که بین گرافیستها برگزار میشه، یا به صورت همکاری یک به یک با مشتریان. با ساختن پورتفولیوی خودتون در این پلتفرم، 99Designs شما رو با کلاینتهای مناسب مرتبط میکنه.
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این سایت اینه که میتونید مشتریان فعلی خودتون رو هم به این پلتفرم بیارید تا مدیریت پروژهها و فاکتوردهی به راحتی انجام بشه.
🔹چطور در 99Designs پروژه پیدا کنیم؟
پروژهها به دو روش در 99Designs پیدا میشن:
مسابقات طراحی: در این نوع پروژهها، کارفرماها یک پروژه طراحی تعریف میکنند و چندین گرافیست طرح خودشون رو ارائه میدن. در نهایت، برنده پروژه انتخاب میشه و اون گرافیست هزینهای برای طرحش دریافت میکنه.
همکاری مستقیم با کارفرما: در این حالت، شما به صورت یک به یک با کارفرما همکاری میکنید و پروژههای اختصاصی دریافت میکنید.
🔹هزینه و کارمزدها در 99Designs
در 99Designs هزینهها به شکل ثابت برای شروع همکاری با هر مشتری جدید تعریف میشه. کارمزد شروع همکاری با هر مشتری جدید ۱۰۰ دلار است که در طول پروژه و اولین ۵۰۰ دلار از مبلغ پروژه به صورت تدریجی از شما کسر میشه. علاوه بر این، پلتفرم هزینهای بین ۵% تا ۱۵% از هر پروژه رو به عنوان کمیسیون دریافت میکنه.
این هزینهها به نسبت سطح شما و نوع پروژه متفاوت هستند، اما برای طراحانی که به دنبال کسب درآمد دلاری و فعالیت در بازار کار فریلنسری بینالمللی هستند، میتونه یک سرمایهگذاری مناسب باشه
⭐ از کجا شروع کنم؟
برای پیدا کردن پروژه در 99Designs، باید ابتدا ثبتنام کنید و سطح خودتون رو تعیین کنید. این سایت طراحان رو در سه سطح «ورودی»، «متوسط» و «پیشرفته» رتبهبندی میکنه و شما هر شش ماه یکبار میتونید درخواست بدید که سطحتون ارتقا پیدا کنه. با ارتقا سطح، فرصتهای بیشتری برای پیدا کردن پروژههای طراحی و همکاری با کارفرماهای بینالمللی پیدا میکنید.
Behance
بیهنس (Behance) یکی از بهترین سایتهای فریلنسری واسه گرافیستهاست. تو این پلتفرم میتونید هم کارهاتون رو به اشتراک بذارید، هم پروژه بگیرید. در واقع، بیهنس یه جور شبکه اجتماعی واسه طراحان گرافیک هم هست که به شما اجازه میده کارهاتون رو به نمایش بذارید و کارفرماهای مختلف رو جذب کنید. چون بیهنس زیرمجموعه Adobe هست، خیلی راحت میتونید طراحیهاتون رو که با نرمافزارهای این شرکت مثل فتوشاپ یا ایلوستریتور انجام دادید، آپلود کنید و به نمایش بذارید.
🔹نحوه پیدا کردن پروژه در Behance
اگه به دنبال کار آزاد به عنوان گرافیست فریلنسر هستید، بیهنس یکی از بهترین جاهاست. اول از همه باید یه حساب کاربری بسازید و نمونه کارهاتون رو تو پروفایلتون بذارید. بعدش میتونید تو بخش «Job Board» به کمک فیلترها و جستجو، پروژههای دلخواهتون رو پیدا کنید. نیازی هم به تأیید خاصی ندارید، فقط باید ثبتنام کنید و شروع به درخواست دادن برای پروژهها کنید.
حتما بخوانید: درآمد دلاری بدون تخصص: چگونه بدون مهارت خاص فریلنسر بینالمللی شویم؟🔹کارمزد و هزینه عضویت در Behance
شاید باورتون نشه، اما استفاده از بیهنس ۱۰۰٪ رایگانه! نه برای ثبتنام پولی میگیرن، نه بابت نمایش پورتفولیو. این یعنی شما میتونید بدون هیچ هزینهای وارد دنیای فریلنسینگ بشید و شروع به کار کنید.
البته باید حواستون باشه که بعد از پیدا کردن پروژه، همه کارهای مربوط به پرداخت، فاکتور و مدیریت پروژه بر عهده خودتونه و از داخل بیهنس انجام نمیشه.
DesignHill
اگه دنبال یه سایت فریلنسری مخصوص گرافیستها میگردی که بتونی هم پروژههای طراحی بگیری و هم از کارهای هنریت درآمد دلاری داشته باشی، DesignHill یکی از بهترین پلتفرمهای فریلنسری برای گرافیستهاست. تو این سایت، گرافیستها میتونن پروژههای مختلفی رو قبول کنن، کارهای گرافیکی مثل لوگو، پوستر، یا حتی طراحیهای چاپی انجام بدن و از یه ویژگی خاص به اسم Printshop برای فروش محصولات هنریشون استفاده کنن.
🔹نحوه پیدا کردن پروژه در DesignHill
کار با DesignHill خیلی راحت و سریع شروع میشه. فقط کافیه یه پروفایل درست کنی و نمونه کارهات رو (پورتفولیو) آپلود کنی. از اینجا به بعد میتونی تو مسابقات طراحی شرکت کنی یا حتی پروژههای خصوصی بگیری. مهمتر از همه، DesignHill به گرافیستها اجازه میده که خدمات طراحی خودشون رو به شکل محصول آماده بفروشن. به این صورت که شما میتونید سرویسهای گرافیکیتون رو با تعرفه مشخص ارائه بدید و کارفرماها مستقیماً اونها رو سفارش بدن. این یعنی یه روش ساده برای جذب سفارشات طراحی.
حتما بخوانید: اصول مذاکره تلفنی برای فریلنسرها: ۹ مرحله برای دستیابی به قراردادهای موفق🔹Printshop: راهی برای کسب درآمد دلاری
یکی از امکانات ویژه DesignHill، Printshop هست. این بخش به فریلنسرها اجازه میده تا طرحهای خودشون رو روی محصولات مثل تیشرت، کیف، و پوستر چاپ کنن و به فروش برسونن. با این روش میشه بدون جستجو برای مشتری، از خلاقیت درآمد ارزی کسب کرد. Printshop بهنوعی یک منبع درآمد غیرفعال میسازه، چون محصولات همیشه در دسترس خریداران هستن. اما متاسفانه این قسمت خیلی برای کاربرای ایرانی شدنی نیست.
🔹کارمزد و هزینه عضویت در DesignHill
یکی از بهترین ویژگیهای DesignHill اینه که استفاده از پلتفرم واسه گرافیستها رایگانه. هیچ هزینهای بابت عضویت یا نمایش پورتفولیوتون نمیگیرن. تنها زمانی که پروژه میگیرید، کارفرماها ۵٪ کارمزد به DesignHill پرداخت میکنن. پس شما بدون نگرانی از هزینهها میتونید به کسب درآمد دلاری مشغول بشید.
⭐ چطور شروع کنیم؟
برای شروع کار تو DesignHill، ابتدا باید یه حساب کاربری بسازید. بعد از ثبتنام، نمونه کارهاتون رو آپلود کنید و پروفایلتون رو بهطور کامل پر کنید. با شرکت تو مسابقات طراحی و قبول پروژهها، کمکم میتونید به عنوان یه طراح حرفهای شناخته بشید. DesignHill حتی به شما اجازه میده بعد از مدتی فعالیت، یه PRO Designer بشید و با کسب این عنوان، مشتریها راحتتر بهتون اعتماد میکنن.
برای فروش خدمات محصولشدهتون، یه فرم درخواست پر کنید و تعرفههاتون رو مشخص کنید. با این کار، کلاینتها میتونن مستقیماً ازتون خدمات طراحی بخرن.
Upwork
Upwork یکی از محبوبترین سایتهای فریلنسری جهانیه که مخصوص همه نوع کار آزاد طراحی شده و برای تازهکارها هم عالیه. این پلتفرم به شما این امکان رو میده که با شرکتهای زیادی که دنبال پروژههای گرافیکی هستن، در ارتباط باشید و پروژههای مختلفی رو دریافت کنید. Upwork بهخاطر ارائه گواهینامههای مهارتی و نشانهای ویژهای که بهعنوان اعتبار به فریلنسرها داده میشه، یه گزینه خوب برای تقویت اعتبار شماست.
🔹چطور در Upwork پروژه پیدا کنیم؟
برای پیدا کردن پروژههای گرافیکی در Upwork، کافییه که پروفایل خودتون رو بهخوبی تکمیل کنید و نمونه کارهاتون (پورتفولیو) رو آپلود کنید. این سایت به شما این فرصت رو میده که با شرکت در پروژههای مختلف و ساخت یک سابقه کاری قوی، اعتبار خودتون رو بالا ببرید. همچنین میتونید برای دریافت گواهینامههای مهارتی و نشانهای ویژهای که به فریلنسرهای با تجربه داده میشه، اقدام کنید. این کار به شما کمک میکنه تا در میان رقبا برجستهتر دیده بشید و پروژههای بیشتری دریافت کنید.
⭐ چطور شروع کنیم؟
برای شروع کار با Upwork، مراحل زیر رو دنبال کنید:
ثبتنام و ایجاد پروفایل: اول از همه، باید یک حساب کاربری بسازید و پروفایل خودتون رو کامل کنید. توجه داشته باشید که پروفایل کامل و حرفهای، شانس شما رو برای گرفتن پروژههای بیشتر بالا میبره.
آپلود نمونه کارها: نمونه کارهای خودتون رو (پورتفولیو) در پروفایلتون آپلود کنید تا کارفرماها بتونن با کیفیت کار شما آشنا بشن.
جستجو و درخواست پروژهها: به دنبال پروژههایی باشید که با مهارتها و علاقهمندیهای شما سازگار است. برای هر پروژهای که پیدا میکنید، پیشنهاد خودتون رو ارسال کنید و منتظر پاسخ کارفرما باشید.
دریافت گواهینامهها و نشانها: با گذراندن دورههای آموزشی و کسب گواهینامههای مهارتی، میتونید اعتبار خودتون رو بالا ببرید و شانس گرفتن پروژههای بیشتر رو افزایش بدید.
سوالات متداول در مورد سایتهای فریلنسری برای گرافیستها
❓آیا سایتهای فریلنسری گرافیک برای مبتدیان مناسب هستند؟
✅بله، این سایتها برای مبتدیان هم مناسباند و میتونید با پروژههای کوچک شروع کنید و تجربه کسب کنید.
❓چگونه به عنوان یک گرافیست فریلنسر پروژههای بیشتری دریافت کنیم؟
✅با بهروزرسانی پروفایل و پورتفولیو، ارائه پیشنهادات جذاب و ارتباط مؤثر با مشتریان میتونید پروژههای بیشتری دریافت کنید.
❓آیا نیاز به تخصص خاصی برای شروع کار به عنوان گرافیست فریلنسر داریم؟
بله، نیاز به تخصص در طراحی گرافیک و مهارت در نرمافزارهای گرافیکی مثل Photoshop و Illustrator دارید.
❓چه مهارتهایی برای موفقیت در فریلنسینگ گرافیک لازم است؟
✅برای موفقیت در فریلنسینگ، داشتن مهارتهای طراحی قوی، توانایی ارتباط مؤثر و مدیریت زمان خوب ضروریه.
❓چگونه میتوانیم با مشتریان جدید ارتباط برقرار کنیم؟
با پاسخدهی سریع به درخواستها و پیشنهادات متناسب میتونین ارتباط خوبی با مشتریهای جدید برقرار کنید.
❓چطور قیمتگذاری مناسبی برای پروژههای طراحی تعیین کنیم؟
✅می تونین با بررسی پروژههای مشابه، تحلیل تعرفههای بازار و ارزیابی زمان مورد نیاز، قیمت مناسبی برای پروژهها تعیین کنید.
❓با وجود دسترسی محدود ما به سایتها و بانکهای خارجی در ایران، چطور در سایتهای فریلنسری خارجی کار کنیم؟
✅خوشبختانه واسطههایی هستن که میتونن این کار رو برای شما آسون کنن. یکیشون آکادمی تکانش هست که با برگزاری دورههای جامع و بستر مناسب این امکان رو براتون فراهم میکنه.
جمع بندی
برای موفقیت در دنیای فریلنسینگ، به ویژه در زمینه طراحی گرافیک، داشتن یک استراتژی منظم بسیار مهم است. این استراتژی باید شامل برنامهریزی برای ایجاد و بهروزرسانی پروفایل، بررسی و انتخاب پروژههای مناسب و مدیریت زمان باشد. با داشتن یک استراتژی مشخص، میتوانید به راحتی از فرصتهای فریلنسینگ بهرهبرداری کرده و کسب درآمد بینالمللی را تجربه کنید.
یکی از بزرگترین مزایای کار به عنوان گرافیست فریلنسر، امکان کسب درآمد دلاری و دسترسی به پروژههای جهانی است. استفاده از سایتهای معتبر فریلنسری این فرصت را به شما میدهد تا با کلاینتهای بینالمللی همکاری کنید و درآمد ارزی داشته باشید. این سایتها، با ارائه پلتفرمهای آنلاین و پروژههای متنوع، زمینه را برای فعالیت بینالمللی فراهم میآورند.
حالا که با بهترین سایتهای فریلنسری آشنا شدید و نکات کلیدی را یاد گرفتید، وقتشه که شروع به کار کنید. پروفایل خود را در سایتهای معرفی شده ایجاد کنید، پورتفولیو خود را بهروز کنید و از فرصتهای پروژهمحور بهرهبرداری کنید. این اولین قدم برای ورود به دنیای فریلنسینگ و کسب درآمد دلاری است. توی قیمت کامنتها منتظر نظرات و سوالاتتون هستم.